Kandalló építés

Komplex professzionális szolgáltatásokat nyújtunk az Ön számára.

Kandalló építés előtt tájékozódjon!

Kandalló építés: kandallóját egy életre választja, nem csupán néhány évre, mint TV-jét, autóját. Ezért fontos, hogy mindenben megfeleljen az Ön elvárásainak, és harmonikusan illeszkedjen otthona enteriőrjébe. Egy minőségi, szakszerűen megépített, jó kandalló elkíséri Önt egy életen át. De honnan lehet tudni, hogy a kandalló építés megfelelő anyagokkal és szakértelemmel történt? Milyen tűzteret, milyen kivitelt érdemes választania? Biztos, hogy a bemutatóteremben jól mutató kandalló az otthonában is jól fog mutatni?

Mi nem csak a kandalló megfelelő tűzterének kiválasztásához nyújtunk segítséget légfűtéses, illetve vízteres kandalló rovatunkban, de segítünk abban is, hogy milyen stílusú kandalló lenne az, amelyre elégedetten nézne évtizedeken át. Ezen rovatban a kiválasztott kandalló tűztér körbeépítéséhez felhasznált anyagokkal foglalkozunk.

kandallo-epites1 Kandalló építés
kandallo-epites21 Kandalló építés
kandallo-epites31 Kandalló építés

A kandalló építés sarkalatos pontja: az alkalmazott anyagok

A fa a kandallóban 800 fok körüli hőmérsékleten ég, a fa típusától és szárazsági fokától függően. A kandalló tűztér közvetlen közelében tartósan több száz fokos hőmérséklet is lehet.

Sok „mester ember” a kandalló építés során a tűzteret habkő téglákkal építi körbe, amelyeket flexi csemperagasztóval ragaszt össze. Ezek az anyagok károsodás nélkül maximum 120 fokos hőmérsékletet viselnek el. Így aztán a kandalló tartós használata mellett néhány éven belül megrepedezhetnek, elválhatnak egymástól. Az efféle károk elhárítása költséges és sok kellemetlenséggel jár. Más „szakemberek” a kandalló tűzteret körbeépítik gipszkarton fallal, amit inkább nem is minősítenénk. A gipszkarton papír felületét tartósan több száz foknak kitenni felelőtlenség.

A kandalló építéséhez léteznek megfelelő, bevizsgált anyagok, amelyek megbízható szigetelést biztosítanak a tartósan magas hőmérséklettel szemben. A magyarországi szakemberek nagy része egy Kalcium-szilikát (röviden szilikát) vagy Superizol nevű szigetelőanyagot használ. Biztosan hallott arról, hogy a kandalló porol. Ez azért van, mert ezen anyagok állagukat tekintve hasonlítanak a krétára. Amikor a kandalló belsejében a tűztér körül a meleg levegő áramlik, akkor egy kevés mindig leválik ennek a kréta jellegű anyagnak a felületéről, és bekerül a légtérbe. Ezt a port lélegzi be Ön, a gyermeke és a párja. Ez asztmát és allergiát okozhat. Ráadásul ez a jelenség nemcsak a kandalló használatakor következik be, hanem minden pillanatban, mivel a levegő állandóan áramlik a helyiségben is, és kandalló mögött is. A dolog másik nagy hátránya, hogy a légtérben keringő por lerakódik a bútorokon és egyéb felületeken is, ezért gyakrabban kell takarítani a lakásban.

Hogyan építjük mi a kandallókat?

Mi a kandalló építés során egy speciális német szigetelőanyagot alkalmazunk, amely nem porol, így ez az anyag nem okoz sem allergiát, sem asztmát, továbbá takarítani sem kell annyit miatta. A költségeket tekintve a szilikát és a mi általunk ajánlott szigetelőanyag között megközelítőleg 30.000 Ft különbség van a teljes kivitelezés árában. Amennyiben a cserépkályha működéséhez hasonló, hőtárolós kandallót szeretne, azt is meg tudjuk oldani, a mi kályhánk azonban örökös lesz, nem fog kelleni újra rakni, mint a cserépkályhát. Az általunk alkalmazott samott 50%-al több hő felvételére képes, és élettartama többszöröse a klasszikus samotthoz viszonyítva.

kandallo-epites4 Kandalló építés

A szigetelőanyag, a szigetelőanyag ragasztója, a samott, a samott ragasztója és a vakolat, vagyis mindazon anyagok, amelyekből felépítjük az Ön kandallóját / kályháját, együttesen kerültek kifejlesztésre és tesztelésre. Hőtágulásuk azonos és lineáris, így nem fognak elrepedni vagy elválni egymástól az évek során.

Kandallója kiválasztásánál és megtervezésénél profi segítséget nyújtanak kollégáink, keresse őket bizalommal.

Ne feledje, a tűzzel játszik otthonában!

Kandalló szállítás

A kandalló szállítást spedíciós cégeken keresztül végezzük. A szállítás ára függ a csomag súlyától.

Kandalló építés

Kandallóinkat kizárólag profi tapasztalt kandallóépítők építik. Az építés ára függ a típustól és az építés igényességétől.